Recenzia: Brother Innov-Is 1800 Q

Recenzia moderného elektronického šijacieho stroja značky Brother s českým jazykom už v základnom nastavení.

Obsah recenzie:

1. Charakteristika

2. Parametre

3. Príslušenstvo

4. Záver a hodnotenie

Charakteristika

Robustný, silný stroj, ktorý zvláda všetky druhy materálov. Je predurčený pre kreatívcov a malé krajčírske dielničky. Vyznačuje sa jednoduchou obsluhou a tichým chodom. Má príjemný nadčasový vzhľad.

Parametre

Stroj ponúka veľkú pracovnú plochu od ihly doprava (až 21 cm). Každý kreatívec určite ocení až 232 druhov stehov či funkcie PIVOT a ICAPS.

- Funkcia PIVOT - automatický prizdvih pätky, vždy keď zastavíte stroj, pätka sa prizdvihne, ihla zostane v látke v dolnej polohe a vy môžete látku otočiť. Pri ukončovaní šitia stlačite tlačítko zapošitia a stroj automaticky zapošije, odstrihne niť, zdvihne ihlu aj prítlačnú pätku a Vy len vyberiete látku. Je to veľký konfort pri šití.

- Funkcia ICAPS - stroj automaticky sníma hrúbku materiálu a podľa toho upravuje prítlak pätky, vďaka tomu stroj vždy perfektne podáva materiál, v spojení s obdĺžnikovým patentovaným  priemyslovým podavačom SFSD sú výsledky spracovania akýchkoľvek materiálov vynikajúce. Podávanie sa dá ešte vyšperkovať jedoduchým nasadením kráčajúcej pätky, ktorá je v základnej výbave stroja.

Štandardom pri stroji tejto úrovne sú funkcie automatického zapošitia, kolennej páky, tlačidla START/STOP, automatického odstrihu, polohovania ihly či navliekač v jednom kroku. Stroj dokáže šiť stehy až 40 mm široké. Vďaka stranovému šitiu môžete rovným aj entlovacím stehom šiť doprava, doľava aj rovno. Bez otáčania látky obšijete nášivku alebo aplikáciu v tvare štvorca alebo obdĺžnika.

Brother Innov-Is 1800 Q 1

Brother Innov-Is 1800 Q 2

Príslušenstvo

Brother Innov-Is 1800 Q ponúka skutočne rozsiahle príslušenstvo. V balení nájdete: pätka základná, pätka pre všívanie zipsov, pätka pre šitie gombíkových dierok, pätka overlocková, pätka pre slepý steh, pätka pre šitie ozdobných stehov, pätka pre prišívanie gombíkov, kráčajúca pätka, quiltovacia pätka pevná s očkom, quiltovacia pätka skákajúca otvorená, quiltovacia pätka s tanierikom priehľadná, pätka s pravítkom, pätka s otvorenou špičkou, pätka 1/4"patchworková s vodítkompre rovné šitie, nastaviteľná zipsová pätka, teflónová pätka, vodítko pre prešívanie, rozširujúci prídavný stolček, pevný kryt stroja, ostatné príslušenstvo potrebné pre funkciu stroja a podrobný návod.

Brother Innov-Is 1800 Q 3

Záver a hodnotenie

Brother Innov-Is 1800 Q je veľmi dobrý šijací stroj, ktorý splní predstavy o šití aj veľmi náročným zákazníkom. Stroj sa veľmi dobre ovláda, šije plynule bez vibrovania, citlivo reaguje vo všetkých parametroch šitia od rovného stehu, cez vyšivanie abecedy až po krásne profesionálne gombíkové dierky.

Plusy:

+ snímanie hrúbky materiálu

+ automatický prízdvih pätky

+ stranové šitie

+ veľká pracovná plocha

+ jednoduché navliekanie

+ multifunkčné použitie - malé krajčírsva, patchwork, quilt, kreatívne šitie

Mínusy:

- stroj nemá zabudované vrchné podávanie - potrebné nasadiť kráčajúcu pätku

Celkové hodnotenie

5/5