Recenzia: Babylock Victory BLS3

Na jeseň 2019 značka Babylock nahradila kultový model Imagine. Jeho nástupcom sa stal Babylock Victory BLS3. V tejto recenzii sa na tento overlock pozrieme bližšie.

Určite ste zachytili informáciu o tom, že Babylock ukončil výrobu nesmierne kvalitného a obľúbeného overlocku Imagine. Tento model bol nahradený modelom Victory. A hneď ako sa nám dostal do rúk, sme nadobudli pocit, že sa jedná o ešte výnimočnejší stroj. Tu je jeho recenzia.

Obsah recenzie:

1. Charakteristika

2. Parametre a porovnanie s modelom Imagine

3. Príslušenstvo

4. Záver a hodnotenie

Charakteristika

Tento pokročilý overlockový stroj pre domáce použitie je vybavený technológiou Jet-Air Threading ™, ktorá navlieka slučkovač prúdom vzduchu jednoduchým stlačením páčky, a Automatic Thread Delivery™, pre dokonalé podávanie nití bez nutnosti nastaviť napätia. Prítlačnú pätku stroja Victory možno navyše zdvihnúť až do výšky 6 mm, takže si v pohode poradíte aj s veľmi silnými látkami. Rýchlosť šitia až 1500 stehov za minútu ponúkne komfort aj tým najnáročnejším kreatívcom. Nemá význam skrývať naše veľké sympatie k tomuto stroju, pretože je naozaj perfektný. O overlockoch Babylock je všeobecne známe, že patria k tomu najlepšiemu čo je na trhu momentálne k dispozícii. Victory to potvrdzuje.

Parametre a porovnanie s modelom Imagine

Navliekanie overlocku nebolo nikdy ľahšie než s revolučnou technológiou Jet-Air Threading ™ od BabyLocku. Jedným stlačením páčky pošletenit skrz rúrkovej slučkovača až do očka slučkovača. Nie sú tu žiadne farebná vodítka, žiadne zdržiavanie, a Vám zostane viac času na šitie. Jednoduchým zasunutím konca nite pre ktorýkoľvek slučkovač do navliekacie pozície a stlačením páčky prekonáte to, čo Vás u overlocku vždy obťažovalo. S prúdiacim vzdu-chem z navliekača "Instant Jet-Air Threading ™" prestane byť navliekanie jednotlivých nití pre-Problémom. Niť sa navlečie sama až do očka slučkovača. Žiadne baravné vodiče, žiadna pinzeta, žiadne nadväzovanie niťou, žiadne vyťahovanie nite zo slučkovača, len stlačiť páčku, zošliapnuť spúšťač a šiť. Žiadne problémy s navlečie-ním! Zabudnite na skrútené nite, farebné značenie a hromady vodítok. Čas, ktorý ste strávili navliekaním ušetríte, a môžete ho stráviť napríklad šitím.

Babylock Victory BLS3 1_1

Jednoduché blokovanie stroja pre navlečenie smyčkovačov

Představte si ľahšie navliekanie slučkovačov. Stlačte tlačidlo a otáčajte ručným kolesom, až sa trubica slučkovačov spojí. Teraz môžete navliecť slučkovača v akomkoľvek poradí, prípadne navliecť pretrhnutú niť, už nemusíte dodržovatpořadí nití pri navliekaní alebo pri pretrhnutí nite prezliecť všetky nite.

Babylock Victory BLS3 2 Babylock Victory BLS3 3

Systém Automatic Thread Delivery (ATD ™)

Už sa nikdy nemusíte starať o nastavenie správneho napätia nití. Užite si dokonale vyvážených stehov bez zahnuté-du na druh látky, z ktorej šijete. Nastavte si druh stehu a ATD ™ automaticky upraví napätie nití podľa požado-ného stehu. ATD ™ Vám vytvorí vyvážený steh na akejkoľvek látke, akúkoľvek niťou, bez nutnosti ručne nastavovať napätie nití. S ATD ™ môžete navliekať nite v ľubovoľnom poradí. Vstavaný sťahovať prst sa v skutočnosti pohybuje spolu s nožom orezu a nastavuje plynule šev podľa šírky orezu.

Babylock Victory BLS3 4

Diferenciálny podávač

BabyLock povýšil diferenciálnej podávač na nový level pridaním podávacieho mechanizmu s jedným segmentom. Ten zaručuje silnejší podávania látky pri vyrovnávaní naťahovacích alebo riasiacou sa látok a zároveň presnejšie riasenie látok alebo pruženia látky v prípade, že to tak potrie-Buje. Veľký rozsah diferenciálneho podávania v pomere 2-1 pre riasenie a v pomere 3-4 pre napínanie Vám zaručí skvelé fungovanie na širokom sortimente látek.Navleče za Vás vietor - vzduchové navlékáníJet-Air Threading ™ Navliekanie overlocku nebolo nikdy ľahšie než s revolučnou technológiou Jet- Air Threading ™ od BabyLocku. Jedným stlačením páčky pošletenit skrz rúrkovej slučkovača až do očka slučkovača. Nie sú tu žiadne farebná vodítka, žiadne zdržiavanie, a Vám zostane viac času na šitie. Jednoduchým zasunutím konca nite pre ktorýkoľvek slučkovač do navliekacie pozície a stlačením páčky prekonáte to, čo Vás u overlocku vždy obťažovalo. S prúdiacim vzdu-chem z navliekača "Instant Jet-Air Threading ™" prestane byť navliekanie jednotlivých nití pre-Problémom. Niť sa navlečie sama až do očka slučkovača. Žiadne baravné vodiče, žiadna pinzeta, žiadne nadväzovanie niťou, žiadne vyťahovanie nite zo slučkovača, len stlačiť páčku, zošliapnuť spúšťač a šiť. Žiadne problémy s navlečie-ním! Zabudnite na skrútené nite, farebné značenie a hromady vodítok. Čas, ktorý ste strávili navliekaním ušetríte, a môžete ho stráviť napríklad šitím.

Babylock Victory BLS3 5

Zdvih prítlačnej pätky až 6 mm

Výška zdvihu prítlačné pätky sa zmenila na 6,0 mm. Vďaka tejto zmene je práca so silnými látkami ľahšie.

Babylock Victory BLS3 6

Dokonalé osvetlenie dvoma LED diódami

Pod dvoma žiarivými LED diódami zreteľne uvidíte každý steh i farby látok a nití.

Babylock Victory BLS3 7

Systém navliekanie ihiel

BabyLock venoval značnú energiu vývoji navliekanie overlockových strojov a nezabudol pritom na dôležitú súčasť - ihly. Tento systém zablokuje navliekač ihiel v polohe pre rýchle a jednoduché navlečenie jedným dotykom páčky. Jednoducho a spoľahlivo navlečete.

Babylock Victory BLS3 8

Nastavenie dĺžky stehu a automatického rolovaného lemu otočným ovládačom

Délku stehu vášho stroja Victory ľahko nastavíte jedným ovládačom. Tento ovládač tiež obsahuje nastavenia pre automatický rolovaný lem, ktorým sa vysunie vstavaný sťahovať prst pre zakončovanie rolovaným lemem.

Babylock Victory BLS3 9

Victory vs. Imagine

V čom má Victory navrch v porovnaní s Imagine?

- Zdvih prítlačnej pätky až 6 mm

- Inovované výsuvné vedenie nití

- Dokonalé osvetlenie dvoma LED diódami

- Vylepšený mechanizmus orezu

Príslušenstvo

Čo je súčasťou balenia a čo je možné dokúpiť?

Babylock tradične nevybavil Victory rozsiahlym príslušenstvom. Musíte si vystačiť s elektronickým ovládacím pedálom, nacvakávaciou viacúčelovou prítlačnou pätkou, vodidlom stuhy/pásky, držadlom na prenášanie a vstavanou schránkou na príslušenstvo.

Dokúpiť je možné: 

- Sada šiestich pätiek

- Pätka pre šitie korálikov

- Patka pre slepý steh

- Priehľadná pätka

- Pätka pre našívanie šnúrky 3 mm

- Pätka pre našívanie šnúrky 5 mm

- Pätka pre našívanie gumy

- Pätka s plochou základňou

- Pätka pre našívanie čipky

- Riasiaca pätka

- Nepriľnavá pätka

Záver a hodnotenie

Na trhu dnes nenájdete lepšie overlocky ako tie od značky Babylock. Victory je overlock, ktorý sa ovláda nesmierne jednoducho. Prakticky všetko potrebné urobí za vás. Vzduchové navliekanie Jet-Air Threading™ ulahodí aj tým najnáročnejším krajčírkam a krajčírom.

Plusy:

+ vzduchové navliekanie Jet-Air Threading ™

+ intuitívna obsluha

+ jednoduché blokovanie stroja pre navlečenie smyčkovačov

+ systém Automatic Thread Delivery (ATD ™)

+ zdvih prítlačnej pätky až 6 mm

+ kvalitné osvetlenie

Mínusy:

- žiadne

Celkové hodnotenie

5/5

Babylock Victory BLS3 10Babylock Victory BLS3 11Babylock Victory BLS3 12