Recenzia: Bernette 77

V recenzii sme sa pozreli na charakteristiku stroja, parametre, dizajn, príslušenstvo a v závere samozrejme ohodnotili.

Charakteristika

Bernette 77 sa zameriava výhradne na šitie a quiltovanie. Chcete byť kreatívny a ušiť si svoje vlastné oblečenie, quilty alebo doplnky? Dajte sa do toho. preskúmajte nové stehy a šijacie techniky s týmto počítačovým šijacím strojom s jednoduchou obsluhou. Chcete si ušiť tenké šifónové šaty alebo lístoček z jemnej kože? Žiadny problém, na stroji Bernette 77 m môžete šiť zo všetkých materiálov. Môžete rovnomerne quiltovat niekoľko vrstiev s vynikajúcou kvalitou stehu. Užite si nekonečných kreatívnych možností stroja Bernette 77 a nechajte sa inšpirovať pre Váš ďalší výrobok!

Bernette 77 1

Parametre

Bernette 77 ponúka komfort pri práci najmä zásluhou veľkého priestoru od ihly doprava (23 cm). Jednoduchá obsluha stroja je možná cez dotykovú obrazovku displeja alebo cez multifunkčné ovládače.

Vrchné podávanie a kolenná páka len podčiarkujú kvalitu tohto stroja.

Jasný a priestranný pre rýchle a presné šitie

So štyrmi LED lampami nezostane váš pracovný priestor 230 mm priestoru vpravo od ihly po tme. Prídavný stolík na voľnom ramene Vám poskytne dosť miesta a pohodlia aj pre veľké výrobky a quilty.

Duálny podávač pre rovnomerné podávanie látky

Integrovaný duálny podávač s jednoduchou aktiváciou Vám zaručí rovnomerné vedenie všetkých druhov látok zhora i zospodu. Je vynikajúci pre šitie z viacerých vrstiev alebo pre hladké a jemné materiály. Koniec kĺzania vrstiev a krčeniu švov.

Bernette 77 2

Funkcia zapošitia a automatický odstrih nití

S funkciou automatické zapošitie už nebudete musieť šiť pozadu, aby ste zabránili páraniu švov. Na konci švu jednoducho stlačte tlačidlo zapošitie. Hneď potom stlačte tlačidlo automatický odstrih nití, nite sa odstrihnú a šev je zakončený. Chcete to ešte rýchlejšie? Naprogramujte si tieto funkcie do prepínača päta-špička na ovládacom pedáli - raz prišliapnite pätou, šev sa automaticky zapošije a nite odstrihnú!

Bernette 77 3

Ešte pohodlnejšie šitie

poloautomatickým navliekačom ihly sa navlečenie nite stáva hračkou. Prítlačná pätka sa automaticky spustí do správnej polohy a odrezávač nite Vám pridrží niť na mieste. Ešte väčšieho pohodlia dosiahnete s kolennou pákou na zdvíhanie a spúšťanie prítlačnej pätky, pretože budete mať ruky voľné pre vedenie látky.

Ozdobné a quiltovacie stehy pre kúzelné zdobenie

Samozrejme, že na stroji B77 môžete lemovať a endlovať, šiť pružné švy na úpletoch, na tričká a vybrať si zo 17 gombíkových dierok. Ale je toho tu oveľa viac, než základné praktické stehy: vytvorte si atraktívne zdobenie so 133 ozdobnými a 35 quiltovacími stehy. Vaše vlastné nastavenia stehov sa dočasne uloží a môžete si ich uložiť do osobnej pamäti pre neskoršie použitie.

Ten pravý prítlak pätky pre akúkoľvek prácu

V základnej výbave Vašej Bernette 77 je 8 prítlačných pätiek. Môžete si zvoliť najvhodnejšiu pätku podľa látky alebo spôsobu šitia. Môžete si napríklad vybrať endlovaciu pätku pre endlovacie stehy, vyšívaciu pätku pre ozdobné stehy alebo pätku pre gombíkové dierky s posuvným meradlom pre Vaše gombíkové dierky. S vhodnou pätkou vyrobíte Váš projekt rýchlo a s vynikajúcou kvalitou stehu. Praktické odporúčania prítlačnej pätky ukazuje najvhodnejšiu pätku pre daný steh.

Bernette 77 4

Dizajn

Typicky moderný a čistý vzhľad švajčiarskej značky Bernina. Veľa ľuďom sa môžu zdať všetky stroje Bernina rovnaké, no nám sa páči vzhľad, ktorý je pre danú značku príznačný.

Bernette 77 5

Príslušenstvo

- Cievka (3x)

- Cievková sieť

- Výber ihiel

- Štetec / šev

- Disk s diskom veľký

- Cievka stredná (1x)

- Kotúč (malý)

- Kryt proti prachu

- Nasúvací stôl

- Plstený kotúč

- Druhý čap cievky

- Sprievodca švom

- Mazivo

- Napájací kábel

- Skrutkovač

- Nožné ovládanie

- Systém voľnej ruky

Bernette 77 6

Hodnotenie

Bernette 77 je šijací stroj, ktorý naplní predstavy aj tých najnáročnejších quilterov. Medzi jeho hlavné prednosti patria veľký priestor od ihly, vrchné podávanie, veľký displej či kolenná páka. Nekompatibilná pätka BSR je jediným negatívom, ktoré na tomto stroji vidíme.

Klady

+ veľká plocha od ihly doprava

+ vrchné podávanie

+ veľký displej

+ kolenná páka

Zápory

- nekompatibilná pätka BSR

Celkové hodnotenie

5/5