3 tipy ako osvetliť vašu miestnosť na šitie

Šitie je pre oči podobne ako čítanie nesmierne namáhavá činnosť. Pri nedostatočnom osvetlení si prácu na vašom stroji užívate o poznanie menej, oči trpia a výsledok nemusí byť perfektný.

Pripravili sme si pre vás 3 tipy na osvetlenie vašej miestnosti na šitie. Tu je pár nápadov, ako optimalizovať osvetlenie šijacieho priestoru.

Tip #1 Ak je to možné, používajte okolité a prirodzené svetlo

Okolité a najlepšie prírodné svetlo by malo byť hlavným zdrojom svetla vo vašej miestnosti na šitie. Okolité osvetlenie slúži ako hlavný zdroj svetla vo vašej miestnosti. Použitie bieleho svetla na celkový jas miestnosti zviditeľní veci a umožní vám jednoduchšiu prácu na vašich projektoch. Používajte žiarovky, ktoré vydávajú jasné biele svetlo. Nepoužívajte žltkasté alebo oranžové žiarovky, pretože vám unavia oči.

3 tipy ako osvetliť vašu miestnosť na šitie 1

Tip #2 Majte po ruke stolovú lampičku

Na výber máte množstov variantov stolových lampičiek. Hodia sa vám keď šijete, ale najmä pri quiltingu. Pri qultingu kladiete veľký dôraz na detaily vašich vzorov, práve vtedy je potrebné použiť lampičku. Zníži únavu vašich očí a ukáže vám neskreslene odtiene vašich materiálov. Preferujte lampičky s vysoko kvalitnými žiarovkami.

Tip #3 Použite lupu

Lupa je veľmi užitočný pomocník pri maličkých detailoch šitia alebo qultingu. Lupu môžete používať spolu s lampičkou pri práci na aplikáciach a detailoch. S lupou si užijete prácu aj na komplikovaných projektoch. Odporúčame zakúpiť kvalitnú lupu.

3 tipy ako osvetliť vašu miestnosť na šitie 2