Návod na opravu šijacieho stroja

Ak hľadáte návod na opravu šijacieho stroja, tu sú niektoré kroky, ktoré môžete podniknúť. Návod na údržbu a opravu drobných problémov pri šití na vašom šijacom stroji nájdete vždy aj v návode na použitie. Odporúčame vždy postupovať podľa pokynov výrobcu, resp. obrátiť sa na vášho autorizovaného predajcu.

Upozorňujeme, že tipy a rady uvedené v tomto článku sú skôr odporúčania, ako odstrániť časté a ľahko odstrániteľné problémy na šijacom stroji. Nezabudnite, že pravidelnou údržbou a čistením šijacieho stroja môžete predísť mnohým problémom a ušetriť tak čas aj peniaze.

Pri závažných problémoch, ktoré vyžadujú servisný zásah na vašom šijacom stroji, vždy kontaktujte vášho autorizovaného predajcu alebo autorizované servisné stredisko. Neodporúčame vykonávať akékoľvek zásahy na vašom šijacom stroji svojpomocne, alebo zveriť váš stroj do rúk samozvaných expertov. Neodborným zásahom do mechaniky stroja môžete spôsobiť značné škody, na ktoré sa záruka nevzťahuje.

Diagnostika problému

Najprv zistite, čo je s vaším šijacím strojom zle. Môže to byť problém s napájaním, nefunkčný pedál, zaseknutá ihla alebo problém s napínaním nite.

Kontrola napájania

Uistite sa, že váš šijací stroj je správne pripojený a že všetky elektrické spojenia sú bezpečné a funkčné.

Čistenie a mazanie

Pravidelné čistenie a mazanie môžu zabrániť mnohým problémom. Odstráňte prach a nečistoty a použite špeciálny bezfarebný olej na šijacie stroje na mazanie pohyblivých častí.

Výmena ihly

Ak je ihla zlomená alebo tupá, vymeňte ju za novú. Používajte ihlu správnej veľkosti a typu pre materiál, ktorý šijete.

Kontrola nití

Uistite sa, že nite sú správne navlečené a že napínanie nite je nastavené správne pre šitý typ látky.

Manuálne skúšky

Vyskúšajte otočiť ručným kolieskom a pozorujte, či sa všetky časti pohybujú hladko.

Konzultácia s manuálom

Vráťte sa k manuálu vášho šijacieho stroja, kde nájdete špecifické pokyny pre riešenie bežných problémov.

Odborná pomoc

Ak sa problém nevyrieši, kontaktujte autorizovaného servisného technika alebo vášho autorizovaného predajcu.

Návod na opravu šijacieho stroja

Pean.sk

Spoločnosť Peter Hafera PEAN sa už viac ako tri dekády zaoberá predajom šijacích strojov a príslušenstva. V našej ponuke nájdete šijacie stroje, vyšívacie stroje, overlocky a coverlocky, priemyslové stroje a kompletné krajčírske príslušenstvo pre vašu krajčírsku dielňu.