𝐔𝐩𝐨𝐳𝐨𝐫𝐧𝐞𝐧𝐢𝐞: Od 6.5.2024 platí nová otváracia doba kamennej predajne v Púchove. Kamenná predajňa bude v soboty zatvorená. Ďakujeme za pochopenie.

Návod na opravu šijacieho stroja Singer

Ako každý šijací stroj, aj šijací stroj značky Singer môže občas vyžadovať údržbu alebo opravu. V tomto článku vám poskytneme podrobný návod, ako diagnostikovať a opraviť bežné problémy, ktoré môžu u šijacích strojov Singer nastať.

Diagnostika problémov

Predtým, než začnete s akoukoľvek opravou, je dôležité správne diagnostikovať problém. Tu sú niektoré bežné príznaky a ich možné príčiny:

Stroj sa nezapína: Skontrolujte napájací kábel a zásuvku. Ak sú v poriadku, problém môže byť vo vnútornej poistke alebo motore.

Stroj šije pomaly alebo sa zasekáva: Uistite sa, že stroj je správne namazaný a zbavený nečistôt a prachu.

Nepravidelné stehy: Skontrolujte, či je ihla správne vložená a či nie je poškodená. Tiež skontrolujte napätie nite a navlečenie stroja.

Pred čistením stroja sa vždy uistite, že bol šijací stroj vypnutý a potom odpojte sieťový kábel. V opačnom prípade môže dôjsť k zraneniu alebo zásahu elektrickým prúdom.

Základná údržba

Pravidelná údržba stroja pomôže predísť mnohým problémom. Tu sú kroky, ktoré by ste mali vykonať po každom použití stroja:

Vyčistenie stroja: Použite mäkkú kefku alebo stlačený vzduch v spreji na odstránenie prachu a kúskov nití z okolia chapača a podávača látky.

Mazanie: Aplikujte špeciálny olej pre šijacie stroje na všetky pohyblivé časti podľa manuálu.

Výmena ihly: Ihly by sa mali meniť po dokončení každého väčšieho projektu, alebo ak sú poškodené.

Pozor, oleju naneste veľmi málo, pamätajte, že väčšie množstvo môže zašpiniť šitý materiál.

Postup opravy

Ak ste diagnostikovali problém, tu sú kroky, ktoré môžete podniknúť:

Výmena poistky: Ak stroj nejde zapnúť, môže to indikovať problém s poistkou. Vymeňte ju podľa pokynov v návode na použitie.

Čistenie a mazanie chapača: Ak stroj šije pomaly, môže to byť spôsobené zaneseným chapačom. Vyčistite a namažte chapač podľa pokynov v návode na použitie.

Nastavenie napätia nite: Ak sú stehy nepravidelné, skúste nastaviť napätie nite podľa typu používanej látky a nite.

Záver

Oprava šijacieho stroja Singer nemusí byť zložitá, ak viete, ako správne diagnostikovať problém a máte k dispozícii správne nástroje a informácie. Dúfame, že tento článok vám pomôže udržať váš šijací stroj v bezchybnom stave a že sa budete tešiť z mnohých rokov šitia bez problémov.

Návod na opravu šijacieho stroja Singer

Pean.sk

Spoločnosť Peter Hafera PEAN sa už viac ako tri dekády zaoberá predajom šijacích strojov a príslušenstva. V našej ponuke nájdete šijacie stroje, vyšívacie stroje, overlocky a coverlocky, priemyslové stroje a kompletné krajčírske príslušenstvo pre vašu krajčírsku dielňu.