Kamenná predajňa bude v sobotu 4.5.2024 z technických príčin zatvorená. Ospravedlňujeme sa za komplikácie a ďakujeme za pochopenie.

Aký overlock kúpiť

Pri výbere overlocku je dôležité zvážiť niekoľko kľúčových faktorov, ako sú vaše šijacie potreby, typy materiálov, s ktorými budete pracovať, a vaše rozpočtové možnosti. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní.

Pri výbere overlocku sa môžete cítiť ako v labyrinte možností a funkcií. Aby ste sa v tomto svete nestratili, je dôležité vedieť, čo od overlocku očakávate a aké sú vaše šijacie potreby. V tomto článku sa pozrieme na niekoľko kľúčových bodov, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere overlocku, ktorý bude pre vás ten pravý.

Určite svoje šijacie potreby

Ak šijete len občas alebo potrebujete opraviť oblečenie, možno nepotrebujete overlock. Na druhej strane, ak šijete pravidelne alebo pracujete s úpletmi, overlock môže byť veľmi užitočný.

Zvážte typy materiálov

Overlock je ideálny na prácu s úpletmi a elastickými materiálmi, pretože dokáže vytvoriť pružné stehy, ktoré sa nevytiahnu.

Rozhodnite sa medzi overlockom a coverlockom

Overlock začistí konce látky, zatiaľ čo coverlock je vhodný na šitie oblečenia s minimálnym počtom viditeľných stehov na lícovej strane.

Zamerajte sa na funkcie

Overlocky sa líšia v počte nití, ktoré používajú, a v širokej škále funkcií. Základné modely môžu používať tri alebo štyri nite. Pokročilé funkcie ako automatický navliekač ihiel, navliekanie slučkovačov vzduchom alebo automatické napínanie nití, môžu byť neoceniteľné pre prácu s rôznymi typmi látok.

Zvážte cenovú kategóriu

Overlocky sú dostupné v rôznych cenových kategóriách. Lacnejšie modely môžu byť vhodné pre základné šitie, zatiaľ čo drahšie modely sú odolnejšie a majú viac funkcií. Aj keď môže byť lákavé zvoliť lacnejší model, pamätajte si, že kvalita a odolnosť sú dôležité. Investícia do kvalitného overlocku sa môže dlhodobo oplatiť, najmä ak plánujete šiť často.

Pozrite si recenzie a porovnania

Prečítajte si recenzie a porovnajte rôzne modely, aby ste našli overlock, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám.

Značka a servis

Vyberte si značku s dobrou reputáciou a dostupným servisom. Overlock je komplexný stroj a prípadné opravy alebo údržba by mali byť ľahko dostupné. Zistite si, či má výrobca zastúpenie vo vašej krajine a aké sú možnosti servisu a náhradných dielov. Vždy odporúčame nakupovať u autorizovaných predajcov.

Naše tipy na overlocky pre začiatočníkov

Naše tipy na overlocky pre pokročilých

Naše tipy na overlocky pre profesionálov

 

Výber správneho overlocku môže byť rozhodujúci pre úspech vašich šijacích projektov, preto pri výbere dôsledne zvážte vaše požiadavky. Zároveň neodporúčame proces výberu tzv. prekombinovať a nechať sa zmiasť množstvom modelov. Ak ste našli model, ktorý vám vyhovuje svojou funkčnou výbavou a ďalšími parametrami, nehľadajte dôvody prečo si ho nekúpiť. Dúfame, že tento článok vám pomôže nájsť overlock, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám a rozpočtu. Šťastné šitie!

Aký overlock kúpiť

Pean.sk

Spoločnosť Peter Hafera PEAN sa už viac ako tri dekády zaoberá predajom šijacích strojov a príslušenstva. V našej ponuke nájdete šijacie stroje, vyšívacie stroje, overlocky a coverlocky, priemyslové stroje a kompletné krajčírske príslušenstvo pre vašu krajčírsku dielňu.