Kamenná predajňa bude v sobotu 4.5.2024 z technických príčin zatvorená. Ospravedlňujeme sa za komplikácie a ďakujeme za pochopenie.

Aké sú najlepšie overlocky

Ak sa zaujímate o overlocky, vedzte, že tieto špeciálne jednoúčelové stroje sú neoceniteľnými pomocníkmi pri šití. Overlocky sa vyznačujú tým, že zvládajú niečo, čo bežný šijací stroj nezvládne: zošívajú, obnitkujú a začisťujú okraje látky súčasne. To znamená, že vytvárajú dokonalé začistené švy, ktoré sú ideálne pre šitie pletenín a pružných materiálov. V tomto článku nájdete niekoľko rád a tipov pre výber ideálneho overlocku pre vaše potreby.

Najdôležitejším parametrom pri výbere overlocku je komfort pri práci. Overlocky sú jednoúčelové stroje a želaný výsledok pri šití vám môže poskytnúť v podstate každý plnohodnotný domáci overlock. Najmarkantnejší rozdiel predstavuje náročnosť obsluhy stroja, resp. funkčná výbava (automatický navliekač ihly, navliekanie slučkovačov vzduchom, automatické napínanie nití, atď.). Čím lepšie je overlock vybavený, tým jednoduchšie a rýchlejšie ho ovládate.

V podstate každý domáci overlock je vybavený diferenciálnym podávaním, reguláciou dĺžky stehu a šírky orezu, možnosťou vypnutia orezového noža, alebo reguláciou prítlaku pätky.

Vo vyšších cenových triedach sú už k dispozícii overlocky doplnené o automatický navliekač ihiel, funkciu vzduchového navliekania slučkovačov, funkciu automatického napínania nití, alebo funkciu automatického odstrihu retiazky.

Aké sú najlepšie overlocky

Najlepšie overlocky pre začiatočníkov

Poctivé overlocky s jednoduchou obsluhou a základnou funkčnou výbavou. V tejto triede vám overlock ponúkne diferenciálne podávanie, reguláciu prítlaku pätky, reguláciu šírky orezu a dĺžky stehu, ničím nezvyčajným tu nie je voľné rameno, prípadne priehradka na odrezky.
Aké sú najlepšie overlocky

Najlepšie overlocky pre pokročilých

Po funkčnej stránke overlocky v tejto cenovej triede ponúkajú všetky funkcie modelov nižších tried, ale navyše vám ponúknu automatický navliekač ihiel. Overlocky v tejto cenovej triede sa skvelo hodia na šitie v domácnosti, prípadne ako rezervný overlock do vašej krajčírskej dielne.
Aké sú najlepšie overlocky

Najlepšie overlocky pre profesionálov

Špičkové domáce overlocky, ktoré vám svojou výbavou ponúknu vysoký komfort pri práci. Tieto overlocky vám ponúknu funkcie ako vzduchové navliekanie slučkovačov, automatické napínanie nití, vlnovkový dekoratívny steh, alebo možnosť automatického odstrihu retiazky.
Aké sú najlepšie overlocky

Pean.sk

Spoločnosť Peter Hafera PEAN sa už viac ako tri dekády zaoberá predajom šijacích strojov a príslušenstva. V našej ponuke nájdete šijacie stroje, vyšívacie stroje, overlocky a coverlocky, priemyslové stroje a kompletné krajčírske príslušenstvo pre vašu krajčírsku dielňu.