𝐔𝐩𝐨𝐳𝐨𝐫𝐧𝐞𝐧𝐢𝐞: Od 6.5.2024 platí nová otváracia doba kamennej predajne v Púchove. Kamenná predajňa bude v soboty zatvorená. Ďakujeme za pochopenie.

Recenzia: Alfa 474

Najobľúbenejšie mechanické stroje majú konkurenciu

Do ponuky sme ako jediní na Slovensku zaradili modely od španielskej značky Alfa. V ponuke nájdete mechanické a elektronické stroje, rovnako tak aj overlock. V tejto recenzii sme sa bližšie pozreli na najobľúbenejší model - Alfa 474.

Spoľahlivosť a jednoduché ovládanie

Alfa s týmto modelom stavila na istotu. Ide o poctivý mechanický stroj s jednoduchým ovládaním a odolnou celokovovou konštrukciou. Vďaka 7-radovému podávaču si tento stroj poradí s akýmkoľvek materiálom. Veľmi sa nám páči tichý chod stroja a jednoduchá údržba vďaka horizontálnemu rotačnému chapaču. Pracovný priestor považujeme za dostatočný, náročnejší používatelia ho môžu navyše rozšíriť prídavným stolíkom.

Alfa 474

Prídavný stolík v cene a automatický navliekač nití

Veľmi sa nám páči prídavný stolík, ktorý je pri strojoch tejto kategórie väčšinou potrebné dokúpiť. Alfa 474 ho má v základnej výbave. Stolík navyše obsahuje aj pravítko v centimetroch a palcoch. Automatický navliekač nití zminimalizuje vašu námahu pri šití.

Kvalitná konštrukcia a prešitie viacerých vrstiev materiálu

Alfa 474 v našom internom testovaní obstála na výbornú. Stroj si bez problémov poradil s celou škálou materiálov - džínsovina, softshell, strečové materiály alebo jemné materiály. Kvalitná celokovová konštrukcia zabezpečuje výbornú stabilitu stroja pri šití.

Výhody

  • 7-radový podávač
  • Horizontálny rotačný chapač
  • Prídavný stolík v cene
  • Jednoduchá obsluha a údržba
  • Dostatočná ponuka stehov

Nevýhody

  • Menší počet pätiek v príslušenstve