𝐔𝐩𝐨𝐳𝐨𝐫𝐧𝐞𝐧𝐢𝐞: Od 6.5.2024 platí nová otváracia doba kamennej predajne v Púchove. Kamenná predajňa bude v soboty zatvorená. Ďakujeme za pochopenie.

Ako navliecť niť do šijacieho stroja

Šitie môže byť nádherným koníčkom alebo užitočnou zručnosťou, ale predtým, než začnete tvoriť, je dôležité vedieť, ako správne navliecť niť do vášho šijacieho stroja. Tento jednoduchý návod vás prevedie procesom navliekania krok za krokom.

Krok 1: Pripravte si niť a šijací stroj

Začnite tým, že si pripravíte niť a šijací stroj. Uistite sa, že stroj je vypnutý, aby ste predišli zraneniam.

Krok 2: Vložte cievku

Vložte niť do držiaka nite, ktorý je zvyčajne umiestnený na vrchnej časti šijacieho stroja. Uistite sa, že niť je správne umiestnená a bude sa odvíjať správnym smerom.

Krok 3: Preveďte niť cez napínače

Niť by mala byť prevlečená cez sériu napínačov, ktoré pomáhajú regulovať napätie nite. Tieto napínače sú často označené číslami alebo šípkami, ktoré vám ukážu správny smer.

Krok 4: Niť cez navliekač ihly

Niť potom preveďte cez navliekač ihly, ktorý je umiestnený nad ihlou. Tento krok môže vyžadovať trochu trpezlivosti a pevnú ruku.

Krok 5: Navlečte niť do ihly

Nakoniec, niť preveďte očkom ihly. Niektoré moderné šijacie stroje majú automatický navliekač, ktorý tento proces veľmi uľahčuje.

Krok 6: Zatiahnite niť pod pätku

Po navlečení nite do ihly, zatiahnite koniec nite pod pätku a voľný koniec nite nasmerujte dozadu.

Krok 7: Skontrolujte a testujte

Pred začiatkom šitia vždy skontrolujte, či je niť správne navlečená a vyskúšajte šijací stroj na kúsku látky, aby ste sa uistili, že všetko funguje, ako má.

Teraz, keď viete, ako navliecť niť do šijacieho stroja, ste pripravení začať svoj šijací projekt. Nezabúdajte, že každý šijací stroj sa môže líšiť, takže si vždy prečítajte manuál k vášmu konkrétnemu modelu pre špecifické pokyny.

Ako navliecť niť do šijacieho stroja

Pean.sk

Spoločnosť Peter Hafera PEAN sa už viac ako tri dekády zaoberá predajom šijacích strojov a príslušenstva. V našej ponuke nájdete šijacie stroje, vyšívacie stroje, overlocky a coverlocky, priemyslové stroje a kompletné krajčírske príslušenstvo pre vašu krajčírsku dielňu.