Aké sú najlepšie šijacie stroje

Či už so šitím iba začínate, alebo ste skúsená krajčírka, voľba ideálneho šijacieho stroja pre vás nemusí byť jednoduchá. My v Pean.sk veríme, že každý šijací stroj by mal byť ušitý na potreby jeho používateľa, preto vám nižšie ponúkneme niekoľko odporúčaní a tipov ohľadom výberu šijacieho stroja, založených na viac ako 30-ročných slúsenostiach s predajom šijacích strojov.

Žiaľ, univerzálne najlepší šijací stroj neexistuje. Svet a rovnako aj svet šijacích strojov je komplexnejším miestom. Preto pri výbere odporúčame zvážiť vaše osobné preferencie, aké funkcie by váš vysnívaný stroj mal mať, prípadne akú značku preferujete. Výkon stroja nemusí byť určujúcim parametrom, pretože stroj s nižším výkonom dokáže vďaka kvalitnej konštrukcii a prevodovaniu zmazať deficit v podobe nižšieho výkonu motora.

Pred výberom vášho šijacieho stroja by ste si mali na začiatok ujasniť dve veci - cenu, ktorú chcete za stroj zaplatiť, a preferovaný typ stroja - mechanický alebo elektronický. Spolu s nárastom ceny môžete pri strojoch pozorovať aj nárast počtu programov, automatizovaných funkcií a najmä pracovného priestoru vpravo od ihly.

Riešením môže byť aj voľba priemyslového stroja. Túto cestu ale odporúčame najmä skúseným krajčírom a krajčírkam, pretože priemyslové stroje sú spravidla jednoúčelové, takže každá úprava šitého materiálu musí byť zohľadnená aj manuálnym prenastavením stroja. Preto menej skúseným užívateľom odporúčame skôr domáce šijacie stroje.

Pri nákupe šijacieho stroja sa odporúčame obrátiť vždy na autorizovaných predajcov renomovaných značiek ako sú Alfa, Brother, Bernina, Elna, Pfaff, Juki alebo Janome. Neodporúčame nechať si stroj servisovať u neautorizovaných predajcov. Neodborný zásah na vašom stroji môže spôsobiť značné škody.

Každý plnohodnotný šijací stroj v našej ponuke disponuje kovovou konštrukciou, časti plášťa stroja sú samozrejme z plastu.

Najlepšie šijacie stroje podľa ceny

Aké sú najlepšie šijacie stroje

Šijacie stroje do 300 €

V tejto cenovej triede nájdete najmä mechanické šijacie stroje. Stroje v tejto cenovej triede sú ideálne pre začiatočníkov alebo občasné šitie v domácnosti. Po funkčnej stránke zvyčajne dostanete manuálne zapošitie, manuálnu reguláciu prítlaku pätky a klasické ovládanie pomocou nožného spúšťača. Ide o poctivé mechanické stroje s jednoduchou obsluhou.
Aké sú najlepšie šijacie stroje

Šijacie stroje do 700 €

V tejto cenovej triede začínajú dominovať elektronické šijacie stroje. To znamená, že k dispozícii budete mať automatizované funkcie a vyšší komfort pri práci. Stroje v tejto triede sú vhodné pre pokročilých, kreatívnejšie využitie alebo ako rezervný stroj do vašej krajčírskej dielne. Ide o elektronické stroje s  nenáročnou údržbou a tichým chodom.  
Aké sú najlepšie šijacie stroje

Šijacie stroje nad 700 €

V tejto cenovej triede sa bavíme v podstate iba o elektronických strojoch. Nájdete tú stroje vhodné na každodenné využitie alebo profesionálne šijacie stroje vhodné do krajčírskych dielní. Samozrejmosťou je tu široké kreatívne využitie a množstvo automatizovaných funkcií, ktoré umožnia naplniť vaše predstavy pri šití a zároveň zvyšujú komfort pri práci.

Najlepšie šijacie stroje podľa typu

Aké sú najlepšie šijacie stroje

Mechanické šijacie stroje

Mechanické šijacie stroje ponúkajú jednoduchú obsluhu a v porovnaní s elektronickými strojmi, nižší komfort pri práci. Mechanické stroje nemajú displej a ovládanie stroja je manuálne. Často majú CB chapač, vďaka čomu sú stabilnejšie, ale zato hlučnejšie. Stroje s týmto chapačom je potrebné olejovať. 
Aké sú najlepšie šijacie stroje

Elektronické šijacie stroje

Elektronické šijacie stroje sú vybavené displejom, na ktorom prebieha napr. nastavenie dĺžky a šírky stehu, prípadne iných parametrov. Elektronické stroje umožňujú šitie bez pedálu. Zvyčajne sú vybavené rotačným chapačom, preto majú tichší a hladší chod, zároveň ich nie je potrebné olejovať.

Najlepšie šijacie stroje podľa zručnosti

Aké sú najlepšie šijacie stroje

Šijacie stroje pre začiatočníkov

Našiť záplatu, skrátiť nohavice, alebo občasné šitie v domácnosti? Toto sú stroje pre vás.
Aké sú najlepšie šijacie stroje

Šijacie stroje pre pokročilých

Chcete posunúť svoje šitie na novú úroveň, alebo vám už starý stroj nestačí? Tieto stroje vás môžu zaujímať.
Aké sú najlepšie šijacie stroje

Šijacie stroje pre profesionálov

Šitie vás živí a potrebujete spoľahlivého partnera pre vaše podnikanie? Tieto stroje budú pre vás.
Aké sú najlepšie šijacie stroje

Pean.sk

Spoločnosť Peter Hafera PEAN sa už viac ako tri dekády zaoberá predajom šijacích strojov a príslušenstva. V našej ponuke nájdete šijacie stroje, vyšívacie stroje, overlocky a coverlocky, priemyslové stroje a kompletné krajčírske príslušenstvo pre vašu krajčírsku dielňu.