𝐔𝐩𝐨𝐳𝐨𝐫𝐧𝐞𝐧𝐢𝐞: Od 6.5.2024 platí nová otváracia doba kamennej predajne v Púchove. Kamenná predajňa bude v soboty zatvorená. Ďakujeme za pochopenie.

Čo robiť keď šijací stroj neberie spodnú niť

Máte problém so šijacím strojom, ktorý správne nešije spodnú niť? Tento bežný problém môže byť frustrujúci, ale našťastie existuje niekoľko jednoduchých krokov, ktoré môžete podniknúť na jeho vyriešenie. Tu je návod, ako na to.

Pri problémoch so spodnou niťou na vašom šijacom stroji vykonajte nasledovné úkony:

Skontrolujte správne navlečenie nite

Prvým krokom je uistiť sa, že niť je správne navlečená. Nesprávne navlečená niť môže spôsobiť, že šijací stroj bude krčiť niť na spodnej strane látky. Postupujte podľa návodu na navlečenie nite pre váš konkrétny model šijacieho stroja a uistite sa, že niť prechádza všetkými vodičmi a napínačmi správnym spôsobom.

Vyčistenie napínača nite

Ak je niť správne navlečená a problém pretrváva, môže byť potrebné vyčistiť napínač hornej nite. Po dlhšom používaní sa v napínači môžu hromadiť zvyšky nití a prachu, čo môže spôsobiť problémy so stehmi. Napínač vyčistite podľa pokynov pre váš šijací stroj.

Kontrola napätia nite

Nesprávne nastavené napätie nite môže tiež spôsobiť problémy so spodnou niťou. Ak je napätie príliš vysoké alebo príliš nízke, môže to ovplyvniť kvalitu stehu. Skontrolujte napätie a prispôsobte ho podľa potreby.

Skontrolujte stav ihly a cievky

Použitie poškodenej ihly alebo cievky môže byť ďalším dôvodom, prečo šijací stroj neberie spodnú niť. Skontrolujte, či nie je ihla ohnutá alebo tupá a či cievka nie je poškodená. V prípade potreby ihlu alebo cievku vymeňte.

Manuálne skúšky a úpravy

Ak problém pretrváva, môžete skúsiť manuálne otočiť koliesko šijacieho stroja a sledovať, ako sa niť pohybuje. Týmto spôsobom môžete identifikovať, kde dochádza k problému a prípadne vykonať ďalšie úpravy.

Záver

Problémy so spodnou niťou sú časté, ale väčšinou ich môžete vyriešiť sami doma. Dôležité je postupovať systematicky a skúšať rôzne riešenia, kým nenájdete to, ktoré váš problém vyrieši. Ak však problém pretrváva aj po vykonaní odporúčaných krokov, odporúčame obrátiť sa na vášho autorizovaného predajcu.

Čo robiť keď šijací stroj neberie spodnú niť

Pean.sk

Spoločnosť Peter Hafera PEAN sa už viac ako tri dekády zaoberá predajom šijacích strojov a príslušenstva. V našej ponuke nájdete šijacie stroje, vyšívacie stroje, overlocky a coverlocky, priemyslové stroje a kompletné krajčírske príslušenstvo pre vašu krajčírsku dielňu.